Clientul nostru, sclavul nostru! Abuzuri în telefonia mobilă şi Internet!

20

– Nu sunt putini cei care ar fi vrut sa rezilieze contractul cu furnizorul de telefonie ori de Internet, nemultumiti de serviciile oferite. S-au trezit insa ca au de platit taxe uriase pentru simplul motiv ca au semnat cu mana lor un contract pe un an sau doi.

Senatorii sustinuti si de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor – ANPC pregatesc un act normativ, prin care vor sa oblige companiile sa nu-i mai lege pe oameni de un contract si cu atat mai putin sa-i puna sa plateasca si o taxa, daca vor sa renunte la serviciile lor, informează Incont.ro.

Proiectul de lege, iniţiat de senatorul Senatorul Iulian Badescu, îşi propune sa elimine aceste taxe de reziliere a contractelor.

Samuel Calota, vicepresedinte ANPC, spune ca cei care sunt in astfel de situatii pot avea castig de cauza daca fac o reclamatie, „pentru ca intr-un contract trebuie sa existe si de o parte si de alta drepturi si obligatii egale”.

In replica, membrii Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania spun ca „unul dintre efectele imediate va fi reducerea dramatica sau chiar disparitia de pe piata a ofertelor de abonamente insotite de telefoane la preturi reduse. In aceasta situatie, operatorii vor vinde telefoanele la preturi nesubventionate, cu un impact negativ asupra consumatorului”.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata