Coaliţia a decis redactarea legii holdingului şi reevaluarea impozitului minim, până la 1 septembrie 2010

21

Coaliţia de guvernământ a decis ca, până la 1 septembrie 2010, să fie redactată o lege a holdingului şi să se analizeze posibilitatea renunţării la impozitul minim, a anunţat Sulfina Barbu, preşedintele organizaţiei de femei, după şedinţa conducerii centrale a PDL.

Sulfina Barbu a precizat că o lege distinctă a holdingului le va permite companiilor să înfiinţeze un grup fiscal, de plată a TVA, însă un astfel de act normativ trebuie discutat şi cu specialiştii, întrucât conţine multe prevederi tehnice.
O altă măsură de sprijinire a mediului de afaceri se referă la deducerea a 50% din TVA pentru lucrările de renovare a locuinţelor şi clădirilor, iniţiativă ce ar aduce, potrivit Sulfinei Barbu, un potenţial de creştere economică de 0,3%, deoarece acest tip de lucrări reprezintă circa 32% din valoarea lucrărilor de construcţii.

De asemenea, sunt luate în calcul scutirea de impozit pe profit pentru cei care realizează investiţii mai mari de 500.000 de euro şi creează minimum 25 de noi locuri de muncă, compensarea creanţelor între stat şi firmele private ce decurg din plata impozitelor şi taxelor şi simplificarea procedurilor de rambursare a TVA, întrucât, în practică, s-au constat blocaje.

Ea nu a precizat însă care dintre iniţiativele enunţate vor fi aplicate începând cu toamna acestui an sau iarna lui 2011. Întrebată dacă a existat o consultare cu Preşedinţia în privinţa acestor măsuri, Sulfina Barbu s-a declarat convinsă că reprezentanţii Ministerului Finanţelor transmit informaţiile, conform uzanţelor, către Administraţia Prezidenţială.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata