Cod Galben de ninsori şi vânt pentru majoritatea regiunilor, până vineri după-amiază

21

Administrația Națională de Meteorologie a extins, vineri dimineață, 6 martie, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv municipiul București, atenționarea Cod Galben de ninsori și intensificări ale vântului, aceasta urmând să fie valabilă începând de vineri dimineață de la ora 10,00 și până în seara aceleiași zile la ora 20,00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în Oltenia, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în centrul și sudul Moldovei, mixte în Muntenia și predominant sub formă de ploaie în Dobrogea. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 50…60 km/h îndeosebi în sud și sud-est, iar la munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Pe de altă parte, de vineri după-amiază se va restrânge la 10 numărul județelor pentru care meteorologii mențin Codul Galben de ninsori pentru încă 24 de ore. Astfel, până sâmbătă dimineață la ora 10,00 va continua să ningă în sudul Olteniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în sudul și în estul Munteniei și mixte în Dobrogea. Vântul va avea intensificări locale în sudul și în sud-estul țării, cu viteze ce vor depăși la rafală 50…60 km/h.

Aceleași fenomene vor fi prezente și în Capitală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata