Cod Portocaliu şi Galben de inundaţii în 5 bazine hidrografice; se ridică avertizarea Cod Roşu de pe râurile din Teleorman

10

Hidrologii au instituit, marți, Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații în cinci bazine hidrografice și au ridicat Codul Roșu de pe celelalte râuri avertizate anterior.

Codul Roșu a fost instituit local pe râul Vedea aval confluență cu râul Teleorman, județul Teleorman, pentru comunele Storobăneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conțești, Bragadiru, Bujoru, Năsturelu.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/, în intervalul 22 aprilie, ora 9,00 — 22 aprilie, ora 18,00, se instituie Cod Portocaliu pe râul Neajlov sector aval S.H. Vadu Lat (județul Giurgiu) privind creșteri de debite și niveluri din cauza propagării viiturilor formate anterior cu depășiri ale Cotelor de Atenție și Inundație.

De asemenea, o avertizare Cod Galben intră în vigoare pentru următoarele ore pe râul Călmățui (județul Teleorman), Pârâul Câinelui sectorul amonte S.H. Vârtoapele — confluența cu râul Vedea (județul Teleorman), pe râul Vedea aval confluență cu râul Teleorman (județul Teleorman), pe Teleorman sector S.H. Teleorman — confluență cu Vedea (județul Teleorman), Șabăr aval Poenari (județ Giurgiu) și pe râul Ialomița sector aval S.H. Coșereni (județul Ialomița).

Pe de altă parte, se ridică avertizările Cod Roșu, Portocaliu și Galben de pe celelalte râuri menționate anterior.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza emisă, între timp impunându-se urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata