Cod roşu de inundaţii în judeţul Constanţa şi Cod portocaliu în judeţul Tulcea

16

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod roșu de inundații pe râurile mici din județul Constanța, valabilă vineri, 19 iunie, între orele 12,00 – 20,00, timp în care se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu efect de inundații locale, precum și puternice eroziuni ale plajelor din zona costieră.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albești și pe alte râuri mici din jumătatea de sud a județului Constanța.

Hidrologii au instituit și o avertizare Cod portocaliu de inundații pe râurile mici din Dobrogea (județul Tulcea), valabilă vineri, între orele 12,00 — 20,00.

O avertizare Cod galben de inundații vizează râurile din bazinul hidrografic Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman, care a intrat în vigoare la ora 12,00 și va expira sâmbătă, la ora 12,00.

Hidrologii avertizează că în acest interval vor avea loc scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu depășiri ale cotelor de apărare. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul superior al râului Vedea și pe afluentul său Teleorman. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata