Comisiile de specialitate au eliminat amenzile şi capitolele referitoare la defăimare din legea lui Dragnea

11

Comisiile juridică şi pentru drepturile omului de la Camera Deputaţilor au eliminat luni, 15 februarie, toate articolele referitoare la defăimare, incitare la ură şi discriminare socială, precum şi amenzile prevăzute în proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea.

Proiectul a primit şi un alt titlu — proiectul legii privind asigurarea toleranţei faţă de diferenţele de grup.

Membrii celor două comisii au decis eliminarea definiţiei defăimării, dar şi eliminarea sintagmelor „apartenenţă politică” şi „avere” din text.

Raportul suplimentar al celor două comisii a fost adoptat cu 21 de voturi „pentru” şi şapte „împotrivă”.

Prezent la dezbaterile din comisii, iniţiatorul proiectului, Liviu Dragnea, a menţionat că iniţiativa sa a avut în permanenţă „un caracter de promovare a toleranţei şi a demnităţii umane”.

„Se va înfiinţa, în cadrul CNCD, un departament care va urmări promovarea toleranţei, este vorba de promovarea şi garantarea toleranţei prin trei mijloace şi domenii: prin educaţie, prin sistemul administraţiei publice şi prin presă, prin posturile publice. Nu vreau ca această lege să aibă un caracter sancţionatoriu, din această lege am eliminat şi noţiunea de defăimare, este o lege pentru promovarea toleranţei şi a demnităţii umane. Se vor elabora ghiduri de bune practici”, a arătat Dragnea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata