Concurs naţional pentru liceeni pe tema rolului Parlamentului European

15

Liceele din România pot participa la cea de-a VII-a ediţie a Concursului naţional „Euroscola” cu tema „O propunere legislativă de succes”, lansat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE) şi Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Potrivit site-ului MEN, proiectul va fi conceput de câte o echipă/ liceu, formată din cel mult 24 de elevi cu vârste cuprinse între 15-18 ani, coordonată de două cadre didactice, şi poate fi realizat în perioada 7 aprilie — 10 octombrie 2014.

Proiectul va avea următoarele obiective: o mai bună cunoaştere a instituţiilor europene şi a rolului Parlamentului European în procesul decizional al Uniunii Europene, responsabilizarea elevilor prin simularea rolului de membri ai Parlamentului European, informarea tinerilor despre necesitatea de a participa la alegerea reprezentanţilor români în Parlamentul European, dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi de lucru în echipă la elevi, realizarea unui film care să simuleze prezentarea în plen a raportului pe marginea iniţiativei legislative propuse, dezbaterea pe marginea lui.

Dosarele vor fi evaluate de un juriu format din membri ai BIPE şi ai MEN.

Evenimentul „Zilele Euroscola” este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an, la el participând aproximativ 600 de elevi din toată Uniunea Europeană. Un liceu nu poate participa doi ani la rând la „Zilele Euroscola” de la Strasbourg, în schimb poate participa în fiecare an la concursul naţional.

Liceele vor primi un certificat de participare atât la programul de la Strasbourg, cât şi pentru cel naţional. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata