Conflictul din Ucraina a fost analizat de preşedintele președintele Rusiei Vladimir Putin, omologul său francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel

7

Biroul de presă al Kremlinului a transmis că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit cu omologul său francez, Emmanuel Macron și cu cancelarul german, Angela Merkel. despre conflictul intern din Ucraina.

Despre conflictul din Ucraina, analizat de Putin, Merkel și Macron, discuțiile au fost aprinse.

În conformitatea informațiilor transmise de iz.ru, liderii respectivi au discutat despre situația îngrijorătoare generată de prelungirea procesului de soluționare a conflictului intern din Ucraina.

Astfel, „A fost temeinic analizată situația tot mai îngrijorătoare generată de tergiversarea procesului de soluționare a conflictului intern din Ucraina. În același timp, cei trei lideri au constatat importanța punerii în practică a Acordurilor de la Minsk, din 2015, ca bază de soluționare care nu are alternative. A fost subliniat, de asemenea, interesul de a coordona și pe mai departe eforturile Rusiei, Germaniei și Franței în formatul Normandia”, este transmis într-un comunicat al Kremlinului.

De asemenea, sursa menționată transmite că liderul rus „a făcut o evaluare principială a liniei promovate de autoritățile de la Kiev”, care se eschivează de la îndeplinirea obligațiilor ce le revin prin Acordurile de la Minsk. Mai mult, liderii au cerut consilierilor lor politici și ministerelor lor de Externe să-și intensifice cooperarea pe linia formatului Normandia.

„Miniștrii de Externe vor acționa în vederea organizării în acest format a unor întâlniri la nivelul lor. S-a convenit, totodată, să se continue, pe canalele corespunzătoare, analiza premiselor și posibila organizare, în caz de necesitate, a unui summit Normandia”, a mai transmis Kremlinul.

Liderii au vorbit și despre lupta împotriva terorismului pe continentul african

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat în ziua de luni cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel despre pregătirea summitului în format Normandia și intensificarea negocierilor în vederea încheierii războiului din Donbass.

Însă, la sfârșitul lunii septembrie, consilierul independent al președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovici, a declarat că desfășurarea unui asemenea summit este puțin probabilă în viitorul apropiat, potrivit sursei menționate.

Rusia nu va accepta așa ceva”, a spus el. În momentul respectiv, șeful biroului liderului ucrainean, Andrei Ermak, a declarat că autoritățile de la Kiev intenționează să poarte negocieri în format Normandia încă sub mandatul lui Merkel. Iar, potrivit spuselor sale, consultările în format Normandia continuă.

Totodată, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a arătat că nu se poate vorbi despre rezultate concrete pe partea de pregătire a summitului liderilor celor patru țări care fac parte din formatul Normandia.

Aşadar, „Să organizezi un summit numai de dragul summitului nu are nici un sens – el trebuie să fie bine pregătit, mai ales în condițiile unui deficit, acum, de îndeplinire a acordurilor încheiate anterior”, a transmis reprezentantul Kremlinului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata