Constanţa: Avionul militar aterizat în regim de urgenţă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu a fost reparat şi pregătit să decoleze

19

Avionul militar american de tip C 17 Globemaster, cu 15 persoane la bord, care a aterizat luni în regim de urgenţă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, din cauza unui parbriz spart, a fost reparat, alimentat cu combustibil şi va decola marţi la ora 16,56.

Reprezentanţii aeroportului au declarat, că parbrizul fisurat a fost înlocuit, lucrări care au fost finalizate marţi, în jurul orei 4,00.

Conform planului de zbor depus de piloţii avionului militar, aeronava va decola de pe aeroportul constănţean la ora 16,56.

Avionul militar american a aterizat în condiţii speciale luni pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, fără ca vreun membru al echipajului să fie rănit. Potrivit unui comunicat remis presei de Ministerul Transporturilor, piloţii au anunţat, în prealabil, controlorul de zbor de la ROMATSA, că avionul are parbrizul crăpat, ceea ce poate duce la depresurizarea aeronavei. Piloţii au raportat necesitatea unei coborâri de urgenţă din motive de siguranţă, până la 3.300 de metri, şi au solicitat să aterizeze pe aeroportul Kogălniceanu din Constanţa.

Aeronava decolase din Iordania, având ca destinaţie baza militară Rammstein (Germania).

Pe aeroport au fost pregătite de intervenţie mai multe ambulanţe, cinci maşini de pompieri şi 16 pompieri americani salvatori, pentru a interveni în caz de necesitate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata