Constanţa: Niciun membru al echipajului aeronavei aterizate în regim de urgenţă pe Aeroportul Kogălniceanu nu a fost rănit

13

Un avion militar american de tip C 17 Globmaster, cu 15 persoane la bord, a aterizat luni, 10 februarie, în regim de urgenţă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa din cauza unui parbriz spart, fără ca vreun membru al echipajului să fie rănit.

Directorul aeroportului, Cristian Moldovanu, a declarat că echipajul a fost preluat de reprezentanţi ai bazei militare americane din localitatea Mihail Kogălniceanu, avionul urmând să fie reparat.

„Noi am fost informaţi de solicitarea pilotului de a ateriza, în acelaşi timp atât de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Transporturilor cât şi de ROMATSA. Pilotul a avut o primă tentativă de aterizare, însă eşuată din cauza puternicelor rafale de vânt pe lateral. A reuşit apoi printr-o a doua încercare de aterizare. (…) Era un geam fisurat, avionul depresurizat”, a afirmat Moldovanu.

Potrivit unui comunicat remis presei de Ministerul Transporturilor, piloţii au anunţat controlorul de zbor de la ROMATSA că avionul are parbrizul crăpat, ceea ce poate duce la depresurizarea aeronavei. Piloţii au raportat necesitatea unei coborâri de urgenţă din motive de siguranţă, până la 3.300 de metri, şi au solicitat să aterizeze pe aeroportul Kogălniceanu din Constanţa.

Aeronava decolase din Iordania, având ca destinaţie baza militară Rammstein (Germania).

Pe aeroport au fost pregătite de intervenţie mai multe ambulanţe, cinci maşini de pompieri şi 16 pompieri americani salvatori, pentru a interveni în cazul acestei aterizări în condiţii speciale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata