Constanţa: Zeci de mii de turişti aşteptaţi pe litoral de Paşte şi 1 Mai cu oferte diversificate

19

Circa 50.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă minivacanţa de Paşte şi 1 Mai pe litoralul românesc, preţurile variind pentru o persoană de la 50 de lei pe noapte, la un hotel de două stele, la peste 400 de lei pe noapte la o unitate de patru stele din staţiunea Mamaia, preţurile fiind mai mici la unităţile din sudul litoralului.

Reprezentanţi ai Asociaţiei Litoral — Delta Dunării (ALDD) au declarat luni,  că tarifele practicate sunt aproximativ la fel ca cele din 2013.

Potrivit ALDD, pentru minivacanţa de Paşte, în staţiunea Mamaia, un turist trebuie să plătească 50 de lei pe noapte, fără mic dejun, la un hotel de două stele, 88 de lei la o unitate de două stele — cu mic dejun inclus şi pentru minimum două nopţi, cel mai mare preţ (448 de lei pe noapte) fiind la un hotel de patru stele — cu mic dejun, prânz, cină, gustări,acces SPA (piscină, saună, jacuzzi, fitness, duş emoţional, duş cervical, tratamente de înfrumuseţare şi masaj), precum şi excursie la cetăţile Enisala şi Histria, divertisment şi animaţie pentru copii.

În staţiunea Eforie, preţurile variază de la 60 de lei pe noapte de persoană la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, cel puţin două nopţi de cazare, până la 328 de lei la un hotel de patru stele, cu cină în două zile şi prânz festiv în prima zi de Paşte, întâmpinare cu pască, cozonac şi ouă roşii după slujba de înviere, acces gratuit la piscina interioară, fitness, saună şi jacuzzi.

În staţiunea Venus, la un hotel de trei stele turistul trebuie să achite 88 de lei pe noapte, cu mic dejun, minimum trei nopţi de cazare şi 230 de lei pe noapte la un hotel de cinci stele — minimum trei nopţi de cazare. Oferta include prânz tradiţional de Paşte, seară cu foc de tabără, berbecuţ la proţap şi degustare de vinuri şi, printre altele, plimbări cu trăsura şi echitaţie la Herghelia Mangalia.

De 1 Mai, ofertele hotelierilor din staţiunea Mamaia variază pentru o persoană între 56 de lei pe noapte la o unitate de două stele, la 105 lei pe noapte, cu mic dejun şi minimum trei nopţi de cazare, la un hotel de patru stele.

În staţiunile din sudul litoralului, tarifele variază de la 35 de lei pe noapte, la 47 de lei pe noapte, fără mic dejun, la hoteluri de trei şi, respectiv, patru stele din staţiunea Eforie.

La un hotel de două stele din staţiunile Neptun şi Olimp, turistul trebuie să plătească 30 de lei pe noapte pentru minimum patru nopţi de cazare, fără mic dejun, până la 50 de lei pe noapte, cu mic dejun, la un hotel de trei stele.

În staţiunea Venus, petrecerea minivacanţei de 1 Mai costă o persoană 230 de lei pe noapte la o unitate de cinci stele, în regim de demipensiune, iar la Mangalia, un turist care se cazează minimum patru nopţi la un hotel de trei stele trebuie să plătească 89 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata