Controlorii de trafic aerian din Grecia intră în grevă pe 25 iulie

18

Zborurile din şi spre Grecia vor fi perturbate la 25 iulie, când controlorii de trafic aerian vor intra în grevă pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de un proiect de reformă, a declarat un lider de sindicat marţi, 20 iulie, informează Reuters.

Yannis Kourmoulakis, secretarul general al sindicatului controlorilor de trafic, a declarat că greva va începe duminică şi va dura o zi. ‘Guvernul nu ne ascultă. Reformele lor nu ne vor rezolva problemele’, a afirmat el. Printre revendicările sidicaliştilor sunt efectuarea de angajări în domeniu şi plata orelor suplimentare.

Sindicatele din Grecia au recurs de mai multe ori la greve în acest an pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate şi a reformelor pe care ţara lovită dur de criză a trebuit să le ia, în schimbul unui pachet de salvare de 110 miliarde de euro acordat de UE şi FMI.

Grevele au afectat puternic turismul, care reprezintă aproape o cincime din PIB-ul Greciei, de 240 de miliarde de euro.

Controlorii de trafic aerian nu au luat parte până acum la grevele generale din mai şi iunie, susţinând că doresc să evite afectarea unui sector vital. ‘Din nefericire, guvernul nu s-a folosit de răgazul de timp pe care li l-am dat’, a mai declarat Yannis Kourmoulakis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata