Corlăţean: Cota de impozitare progresivă trebuie gândită serios şi pusă în practică la momentul oportun

26

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat că ideea cotei de impozitare progresivă, asumată de către USL prin programul de guvernare, ar trebui avută în vedere şi pusă în practică „la momentul oportun”.

„Să nu uităm discuţia privind sistemul de impozitare. Păstrăm în continuare o cotă unică pentru diferite raţiuni, dar sensul unei cote de impozitare regresive sau progresive, care este în programul nostru de guvernare, votat de Parlament, este un lucru la care trebuie să ne gândim foarte serios şi, la momentul oportun, să îl punem în practică”, a spus Corlăţean luni la conferinţa „Solidaritate socială şi oportunităţi pentru o Românie inclusivă” organizată la iniţiativa Grupului Alianţei Progresiste S&D din Parlamentul European din seria Relaunching Europe (Relansarea Europei).

Acesta s-a referit şi la modelul social de guvernare, afirmând că Guvernul a reuşit, în timp scurt, să pună bazele creşterii economice.

„Guvernarea actuală, condusă de un premier social-democrat, cu un Guvern de coaliţie, produce rezultate economice într-un termen scurt, rezultate apreciate la nivel european. Guvernul Ponta a reuşit, fără să afecteze echilibrul macroeconomic, să promoveze măsuri reparatorii. În 2012 am restituit şi banii de pensii şi de salarii, punând bazele creşterii economice. Avem cea mai mare creştere economică din UE. (…) Printr-o politică social-democrată putem genera o creştere economică sustenabilă şi mai multă echitate socială, mai ales într-o ţară care a suferit”, a adăugat Corlăţean.

De asemenea, ministrul Afacerilor Externe s-a referit şi la discursul „xenofob” al unor lideri europeni, afirmând că o reacţie este necesară.

„Pentru noi, românii, atunci când auzim acel tip de discurs populist, xenofob, într-o serie de state europene, şi mă refer la unii politicieni care aduc în discursul public, din dorinţa de a câştiga voturi şi simpatie personală, marele risc al invaziei muncitorilor din România, Bulgaria şi din alte state central europene, nu putem fi rămâne pasivi. E nevoie de o reacţie a stângii europene. (…) Dacă nu reacţionăm, ansamblul proiectului european poate avea de suferit şi nu trebuie să rămânem tăcuţi în faţa discursului bazat pe xenofobie, chiar pe ură, pe populism şi rasism”, a conchis acesta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata