Corlăţean: Moldovenii vor putea să circule liber în UE în câteva luni, dacă lucrurile decurg conform calendarului

21

Cetăţenii moldoveni vor putea în câteva luni să circule liber în Uniunea Europeană, dacă toate lucrurile decurg conform calendarului, a declarat luni, la Bruxelles, ministrul român de externe, Titus Corlăţean.

Şeful diplomaţiei române a afirmat, în marja Consiliului Afaceri Externe, că în ceea ce priveşte liberalizarea vizelor pentru R. Moldova se respectă termenele convenite.

‘Vestea bună este că LIBE, comisia Parlamentului European, va vota pe 12 februarie şi sperăm ca înainte chiar de finalul lunii februarie plenul Parlamentul European să se pronunţe. Urmează după aceea o procedură simplificată, nu va mai fi acel trialog, este o procedură simplificată şi, odată cu confirmarea poziţiei de către Consiliu, după votul pozitiv – sperăm masiv – al PE, practic urmează procedura de publicare în Jurnalul Oficial al UE şi, 20 de zile după publicare, măsura intră în vigoare’, a spus Titus Corlăţean.

Ministrul român de externe a coprezidat luni, împreună cu ministrul francez pentru afaceri europene, Thierry Repentin, a opta reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM).

Şeful diplomaţiei române nu a avansat un termen privind momentul în care liberalizarea vizelor va deveni efectivă, dar a precizat că, ‘dacă toate lucrurile merg conform calendarului, conform celor stabilite, în câteva luni cetăţenii moldoveni vor putea să circule liber în UE’‘.

Comisia Europeană a propus liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova în noiembrie 2013, chiar înaintea summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata