Corlăţean: România îşi propune să fie prima ţară a UE care să ratifice Acordul de asociere cu Republica Moldova

20

România îşi propune să fie primul stat al UE care să ratifice Acordul de asociere cu Republica Moldova, a declarat luni la Chişinău ministrul român al afacerilor externe Titus Corlăţean, într-o conferinţă de presă cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman.

Șeful diplomaţiei române a declarat în contextul discuţiilor despre situaţia din Ucraina că statele membre ale UE au abordat o poziţie comună şi coerentă de sprijin pentru Republica Moldova şi Georgia, urgentând procedura de semnare a Acordurilor de asociere care le vor cuprinde şi pe cele de liber schimb.

‘Ne-am propus să fim prima ţară a UE care să ratifice Acordul de asociere cu Republica Moldova’, a declarat Titus Corlăţean.

El a reiterat sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova, menţionând în acelaşi timp necesitatea continuării reformelor. ‘România susţine foarte ferm integrarea europeană a Republicii Moldova’, a declarat ministrul român de externe.

El a precizat că a venit la Chişinău împreună cu omologul său canadian John Baird, ceea ce este ‘un semnal politic foarte consistent de sprijin şi solidaritate pentru Republica Moldova’.

Titus Corlăţean a coprezidat la Chişinău cea de-a doua sesiune a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova — România pentru integrare europeană şi a avut întrevederi cu conducerea Republicii Moldova. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata