Crin Antonescu susţine că remanierea Guvernului nu rezolvă situaţia

13

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri (1 septembrie 2010) seară, că o eventuală remaniere a Executivului, indiferent câţi miniştri vor fi remaniaţi şi cine, nu rezolvă situaţia.

„Se face sau nu, remanierea nu e o soluţie din punctul nostru de vedere pentru problemele foarte grave pe care România le are în faţă. Azi a fost prima zi de toamnă, dar prima zi dintr-o toamnă foarte grea, ca să nu mai vorbim de iarna care vine, şi cred că acest Guvern, în ansamblul său, începând cu primul-ministru, cu ministrul Finanţelor imediat după el… s-au descalificat şi orice remaniere, că e de trei, că e de cinci, că e cu ‘x’ sau ‘y’ nu rezolvă problema”, a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

Referitor la discuţiile cu social-democraţii privitoare la formarea unui executiv, Antonescu a spus că scopul unui asemenea guvern ar fi luarea unor măsuri imediate pentru remedierea situaţiei economice a României.
Liderul PNL a subliniat că cele două partide vor cădea de acord doar asupra unor măsuri de urgenţă, astfel încât starea economică a ţării să se amelioreze, viziunile generale ale liberalilor şi social-democraţilor asupra căilor de urmat pentru România continuând să rămână opuse.

Întrebat dacă relaţia PNL-PSD se va concretiza şi din punct de vedere juridic printr-o alianţă, Antonescu a respins această idee. „Juridic, nu cred că e cazul pentru că nu e vorba nici de o formă de alianţă pe termen lung sau de o formă de asociere politică.
Un acord ca document politic presupun că va fi încheiat dacă vom ajunge în acea situaţie, pentru că sunt câteva lucruri la care trebuie să ne angajăm public şi în termeni expliciţi, şi anume programul guvernului… şi chiar durata lui… E o asociere provizorie pe motive de urgenţă”, a explicat Crin Antonescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata