Cristian Chivu şi-a reziliat contractul cu Inter Milano şi spune adio fotbalului

21

Fundaşul Cristian Chivu, fostul căpitan al reprezentativei României, şi-a reziliat contractul cu echipa italiană de fotbal Internazionale Milano, la care a evoluat începând din anul 2007, punând astfel capăt carierei sale de jucător.

„Șapte sezoane de neuitat, pline de succese, de victorii, punctate de zile dramatice, unite de forţa de a le depăşi. Clubul îi mulţumeşte din inimă lui Cristian pentru că a fost protagonist cu mare forţă şi loialitate în anii care vor fi amintiţi mereu printre cei mai glorioşi din povestea nerazzurra”, precizează clubul milanez într-un comunicat.

Într-un mesaj postat pe contul său Facebook, Chivu a precizat, între altele: „Sunt trist şi fericit, râd şi plâng totodată şi mă încearcă un sentiment de satisfacţie pe care nu-l pot descrie în cuvinte. Fotbalul mi-a oferit ceva ce îmi va servi toată viaţa. M-a învăţat ce înseamnă pasiunea, ce reprezintă curajul, sacrificiul. Toate astea sunt o punte între visuri şi realitate. Știu cine sunt, ce sunt, ce am făcut, cum am făcut şi vă pot spune că a fost o călătorie plină de provocări. O călătorie în care nu am renunţat la visuri, nu am abandonat lupta cu provocările pe care destinul mi le-a aşternut în cale. Le-am înfruntat plin de convingere că voi reuşi, ca voi trece mai departe, că într-o zi îmi voi privi copiii şi cu o îmbrăţişare îmi vor mulţumi. Atât şi nimic mai mult”.

În vârstă de 33 ani, Cristian Chivu a îmbrăcat tricoul lui Inter între 2007 şi 2014, cucerind 3 titluri de campion, 2 Cupe şi 2 Supercupe ale Italiei, Liga Campionilor şi Campionatul Mondial al cluburilor cu gruparea de pe San Siro.

El a mai jucat, în cursul carierei sale la CSM Reşiţa, Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam şi AS Roma. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata