CSAT se întrunește astăzi pentru a discuta situația din Afganistan și implicațiile pentru România

10

În data de 25-08-2021, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte,  începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni. Potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale de săptămâna trecută, pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la situaţia de securitate din Afganistan şi implicaţiile acesteia pentru România. 

De altfel, prim-ministrul Florin Cîţu a precizat, vinerea trecută că discuţiile referitoare la o eventuală cotă de refugiaţi afgani în România, vor avea loc în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi la nivelul Uniunii Europene, întrebat de presă pe acest subiect, conform Agerpres.

Astfel, „În ceea ce priveşte o eventuală cotă de refugiaţi în România, aceste discuţii vor avea loc în primul rând la nivelul Comisiei, al Uniunii Europene şi după aceea vom discuta şi în România. Bineînţeles, vom discuta şi în şedinţa de CSAT de săptămâna viitoare”, a arătat premierul într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

În contextul MAE, acesta a anunţat duminică, că a evacuat încă un român din Kabul, astfel numărul total al persoanelor cu cetățenie română evacuate ajungând la 17.

În acest scop, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, s-au înţâlnit marți, la sediul MApN, cu președintele Comitetului Întrunit al Statelor Majore din Republica Islamică Pakistan, generalul Nadeem Raza. Nicolae Ciucă i-a mulțumit generalului Raza pentru sprijinul „substanțial” acordat în misiunea de repatriere din Afganistan a cetățenilor români, informează MApN.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata