CSM nu a validat-o,din nou, pe Adina Florea la șefia SIIJ.Blocaj după centralizarea voturilor

22

CSM nu a reușit, nici pentru a șaptea oară, validarea Adinei Florea în funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților, din cauza unui blocaj: 9 membri CSM au votat „pentru”, 9 „împotrivă”, iar un vot a fost nul. Discuția va fi reluată la următorul plen, au precizat surse din Consiliu.

Surse din CSM au precizat, pentru MEDIAFAX, că s-a produs un blocaj după centralizarea voturilor pentru validarea Adinei Florea în funcția de șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ): 9 voturi „pentru”, 9 „împotrivă” și un vot anulat.

Astfel, potrivit acelorași surse, discuția va fi reluată la următorul plen CSM.

Decizia privind șefia Secției de anchetă a fost luată după o ședință de plen care a durat 7 ore, în cadrul căreia au fost mai multe discuții contradictorii cu privire la acest subiect.

De altfel, mai mulți procurori de la Parchetul General, DIICOT și de la DNA i-au solicitat procurorului CSM Codruț Olaru să ceară în plenul de marți, în numele lor, amânarea discuției privind validarea concursului pentru numirea Adinei Florea în funcția de șef al SIIJ până la o hotărâre a CJUE.

În debutul plenului CSM, procurorul Bogdan Pirlog a cerut invalidarea concursului de numire a Adinei Florea în funcția de șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) deoarece, potrivit acestuia, procedura de numire nu a fost efectuată conform regulamentului și el s-a considerat nedreptățit atunci când a susținut interviul. Acesta a spus că nu i-au fost aprobate cererile privind data susținerii interviului, mai ales pentru că a anunțat că pleacă din țară. Pîrlog a spus că se consideră vătămat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata