Cum poţi scăpa de impozitul de 16% pus de stat pe depozitele bancare

16

– Ca să nu-şi piardă clienţii, băncile vor promova conturile de economii, asimilate conturilor curente, care nu sunt supuse impozitării de 16% a câştigurilor, scrie Gândul

.
Românii care vor să-şi înmulţească banii ţinuţi în conturile băncilor pot să scape de impozitul de 16% aplicat câştigului din depozitele bancare, chiar dacă măsura va fi introdusă de la 1 iunie, conform înţelegerii dintre Guvern şi FMI.

Soluţia recomandată de specialişti este contul de economii, care este asimilat unui cont curent şi care, conform legii, este scutit de impozitare.

Există însă o condiţie obligatorie pentru ca acest cont să nu fie taxat cu 16%: dobânda oferită clientului trebuie să fie mai mică decât cea de referinţă de pe piaţa interbancară, iar contul de economii să fie constituit pe perioadă nedeterminată.

Asta înseamnă implicit că bonificaţiile la conturile de economii sunt mai mici decât cele oferite în acest moment în cazul depozitelor la termen şi care se situează în jurul nivelului de 7% la lei şi de 3-3,5% la euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata