Cum se bat pedeliştii în cumetrii politice: „O să bagi partidul în rahat cu vânzările astea”

18


Vicele PDL, Cezar Preda, are din nou nemulţumiri faţă de propriul guvern. Luni seara, la şedinţa Biroului Permanent Naţional, Preda l-a luat în colimator pe ministrul Economiei, Adriean Videanu, căruia i-a reproşat că vrea să vândă „pe nimic” 10% din portofoliul de acţiuni pe care statul român le mai deţine la Petrom.

Cu aerul că are informaţii din Comisia de control al SRI, pe care o conduce, Cezar Preda a susţinut că vânzarea acestor acţiuni – jumătate din pachetul deţinut de stat – ţine de siguranţa naţională.

„O să bagi partidul în rahat cu vânzările astea”, i-a spus el lui Videanu, conform unor surse participante la discuţie.

Ministrul Economiei s-a ţinut tare pe poziţii, dând garanţii că, în urma vânzării pachetului de 10 la sută, va obţine un preţ mai mare decât a primit Guvernul Năstase când a vândut 51 la sută din companie austriecilor de la OMV, conform Gândul.

Vicele Florin Popescu a intervenit în discuţie cerând adoptarea unei decizii a BNP: „Să dăm o decizie în care să spunem că partidul susţine această vânzare numai dacă banii încasaţi pe astea 10 procente vor fi mai mulţi decât banii obţinuţi de Năstase”. „S-a luat deja decizia asta în guvern„, a replicat Videanu. Premierul Emil Boc a pus capăt discuţiei, confirmând spusele ministrului Economiei.

După Videanu, Cezar Preda s-a răfuit în absenţă şi cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, acestuia reproşându-i că nu e în stare să strângă bani la buget şi cerându-i, ca de obicei, să demisioneze. Cum solicitarea lui Preda a devenit deja rutină, discuţia n-a căpătat amploare.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata