Dan Diaconescu a luat la cunoştinţă la DNA de o nouă acuzaţie de şantaj

19

Patronul televiziuni OTV, Dan Diaconescu a spus joi, 15 iulie, la ieşirea din sediul DNA, unde a stat aproximativ o oră, că i s-a adus la cunoştinţă o nouă acuzaţie de şantaj. El a subliniat că nu a dat nicio declaraţie, pentru că va fi audiat vineri, 16 iulie, de către procurori anticorupţie şi că nu ştie exact pentru ce îl acuză.

Avocaţii patronului OTV au precizat că anchetatorii susţin că Diaconescu a cerut, împreună cu jurnalistul Mihai Ghezea, 100.000 de euro de la omul de afaceri Petre Paul Ţârdea, şi că a fost dat un avans de 4.500 de euro.

Patronul OTV a susţinut însă că singurii bani pe care îi ia televiziunea sunt pentru publicitate, prin contracte legale.

El a explicat că plângerea a fost făcută de Ţârdea în 2005, la DNA, însă DNA l-a considerat în 2005 nevinovat, la fel, şi procurorii de la Sectorul 4.

Dan Diaconescu a afirmat „că se aşteaptă să fie arestat în orice zi până la alegeri prezidenţiale„, reafirmând că dosarul este unul fabricat.

Diaconescu a susţinut, în context, „că se tot încearcă arestarea lui şi fabricarea unui dosar care să-i blocheze accesul către alegerile prezidenţiale”.

Dacă ar ajunge la guvernare, Diaconescu susţine că ar interzice arestul preventiv, mai puţin în cazul crimelor şi al faptelor cu violenţă, va reduce durata proceselor la 50-60 de zile, dar ar introduce şi Legea Cojocaru prin care fiecare român va lua 20.000 de euro pe care îi va putea investi într-o afacere proprie. Diaconescu le-a mai spus jurnaliştilor că, „odată ajuns la guvernare”, ar mări salariile şi pensiile oamenilor prin tăierea cheltuielilor DNA.

Patronul OTV a povestit că, mai în glumă, mai în serios, i-a spus procurorului de caz că, în cazul în care va ajunge preşedintele României, îl va numi procuror general că fără el nu ar fi avut 3,6 % în sondajele oficiale pentru alegerile următoare şi nici nu ar fi avut un partid al poporului.

Omul de afaceri Mihai Ghezea, fost director al ziarului „Atac la persoană”, s-a prezentat joi, la sediul DNA.

Unul dintre avocaţii lui Diaconescu a precizat că Mihai Ghezea, a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea din dosar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata