Dan Diaconescu propune o alianţă anti-Băsescu

19

Dan Diaconescu le propune liderilor de partide, indiferent de orientarea lor politică, să constituie împreună cu PP-DD „Alianța anti-Băsescu”, care să promoveze în finala pentru prezidențiale „doi oameni care să garanteze că nu vor să-l numească pe domnul Băsescu premier”.

„Îi invit pe ceilalți oameni care conduc partide mai mari sau mai mici decât al meu, indiferent de orientarea lor politică (…), să se alieze sau să vină alături de mine și să facem ceea ce i-am mai rugat în anii trecuți, în lunile trecute, Alianța anti-Băsescu. Cred că această colaborare, înțelegere, protocol, contract trebuie făcut de urgență, având în vedere ceea ce se întâmplă pe scena politică românească. (…) Schimbarea pe care eu o propun va putea avea un nume, Alianța anti-Băsescu, e numele pe care eu l-am găsit. Dacă viitorii parteneri vor găsi un nume mai bun, suntem gata să-l acceptăm și să-l discutăm. Nu ne interesează dreapta sau stânga, ne interesează doar oameni care să își dea arama pe față”, a afirmat Dan Diaconescu într-o conferință de presă susținută la Parlament.

El susține că pentru „ambii finaliști (n.r. — de la Cotroceni) ar fi grozav să nu îl numească pe Traian Băsescu premier”.

„Nu cred că e bine pentru România să fie în continuare domnul președinte Traian Băsescu, după ce a fost zece ani președinte, să fie cinci sau 10 ani prim-ministru. (…) Domnul Băsescu a fost premier în perioada Emil Boc și lucrurile nu au mers foarte bine pentru această țară. (…) Să încercăm să avem doi oameni în finala pentru prezidențiale care să ne garanteze că nu vor să-l numească pe domnul Băsescu premier”, a spus Diaconescu.

Dan Diaconescu a explicat că a lansat invitația „într-un moment în care PP-DD hotărăște soarta administrației locale, pentru că în 24 de județe nu se pot forma majorități în consiliile locale și județene”.

„Putem face alianțe locale și cu unii și cu ceilalți din ceea ce eu numesc ciocoii români, dar putem să schimbăm major această țară printr-o nouă alianță pe care eu o propun, o alianță atipică, nu una prin fuziune sau prin absorbție, ci o alianță împotriva unui sistem cu care eu mă lupt de 24 de ani”, a susținut Diaconescu.

Secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, a confirmat că s-a întâlnit cu Liviu Dragnea.

„Este posibil ca în județul Teleorman să se creeze un parteneriat local în care consilierii locali și județeni să voteze alături de PSD și de alte formațiuni la proiectele care sunt de interes pentru comunitatea locală. Nu excludem ca discuțiile să fie extinse și pentru alte zone”, a declarat Neagu.

Întrebat dacă intenționează o alianță cu PSD, Dan Diaconescu a răspuns: „Este exclus. Dacă ei vin către noi, dacă ei răspund la acest apel, evident că vom încerca să discutăm cu acești oameni. Eu aștept ca la apelul meu să răspundă, în primul rând, cei din PNL. Sigur, dacă vor răspunde cei din PSD, vom vedea cum vom colabora cu ei. Parteneriatul este în primul rând pentru alegerile prezidențiale”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata