Dăncilă anunță oficial: S-a luat decizia de excludere a Anei Bichall și a lui Cozmin Gușă

19

Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, după ședința CEx a PSD, că membrii comitetului au luat decizia de a-i exclude pe Cozmin Gușă, Ana Birchall și pe toți cei care au votat pentru Guvernul Orban.

„Am hotărât excluderea celor care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. Tot la propunerea colegilor, în acest CEX s-a luat și votat excluderea Anei Birchall și Cozmin Gușă”, a spus Viorica Dăncilă.

Președintele PSD a anunțat că propunerile în ambele cazuri au fost făcute de către colegi și nu și-a exprimat dreptul la vot, lâsând decizia pe mâna acestora.

„Colegii au fost nemulțumiți de atitudinea lui Cozmin Gușă. Eu m-am abținut la ambele voturi. Modul în care s-a raportat la PSD nu a fost corect”, a spus Dăncilă.

Iar despre Ana Birchall: „faptul că a ieșit pe declarații pe justiție fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înțeles votul de la europarlamentare și de atunci nu am mai vorbit despre justiție. Era subiectul celor care aveau probabil probleme cu justiția dintre candidați”, a completat liderul PSD.

Viorica Dăncilă a mai confirmat și excluderea primarului din Bacău.

Propunerea de excludere a Anei Birchall a fost făcută de deputatul Cătălin Rădulescu înaintea pauzei ședinței CExN, au precizat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PSD. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, doar opt lideri PSD votând ”împotrivă”.

Anterior ședinței CEx, președintele PSD Bihor Ioan Mang, a declarat că unii membri din organizație cer excluderea fostului ministru al Justiției Ana Birchall pentru că nu a respectat prioritățile guvernării PSD.

Pe 28 octombrie 2019, primarul sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, anunța, pe Facebook, că Cozmin Guşă, acţionar al postului Realitatea TV, s-a reînscris în partid. La secţiunea comentarii, Tudorache a postat şi o fotografie cu adeziunea lui Cozmin Guşă, datată 28 octombrie 2019.

Cozmin Guşă a fost secretar general al PSD între 2001 şi 2003, în timpul guvernării Adrian Năstase.După ce a demisionat din PSD, Guşă s-a înscris în Partidul Democrat. În 2004 a fost şef de campanie a lui Traian Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata