Dăncilă, despre Vălean: Nu voi da voie europarlamentarilor PSD să critice candidatul României

27

Viorica Dăncilă a declarat că Adina Vălean, propusă comisar european pe Transporturi, este un eurodeputat foarte bun pe care îl apreciază. Liderul PSD a adăugat că nu va da voie europarlamentarilor PSD să critice candidatul României pentru această funcție.

„Este un europarlamentar foarte bun. O apreciez şi vreau să mai fac o precizare. Pentru mine, imaginea ţării mele este mai importantă decât ceea ce se speculează politic sau decât lupta politică. A fost desemnată Adina Vălean – eu nu o să mă duc şi nu o să dau voie europarlamentarilor PSD să critice candidatul României. Pentru că bătălia trebuie să fie aici, în ţară, dar în afara graniţelor, în instituţiile europene, trebuie să arătăm solidaritate”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seara, la România Tv.

Președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a acceptat-o miercuri pe Adina Vălean pentru a prelua funcția de comisar european pentru Transporturi, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Executivului UE.

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că persoana nominalizată de România pentru funcția de comisar european va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în ședința din 14 noiembrie.

Premierul Ludovic Orban nu exclude posibilitatea ca Adina Vălean, propunerea de comisar european, să fie audiată, luni, în Parlamentul României, înainte ca aceasta să se prezinte în fața comisiei de specialitate din Legislativul European.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata