DATA ALEGERILOR: Europarlamentare – 25 mai, prezidenţiale – 2 şi 16 noiembrie

19

Alegerile europarlamentare de anul acesta vor avea loc pe data de 25 mai, iar cele două tururi de scrutin pentru alegerea preşedintelui – pe 2 şi 16 noiembrie, a anunţat premierul Victor Ponta. Data referendumului pentru revizuirea Constituţiei urmează să fie stabilită de către Parlament.

 „Am decis împreună ca data alegerilor pentru Parlamentul European să fie data de 25 (n.r. – mai). Ştiţi foarte bine, conform reglementărilor europene, se pot organiza alegeri oricând între 22 şi 25, noi am decis că duminică este tradiţia democratică românească să fie ziua de alegeri. De asemenea, în baza articolului 5, alineatul 1 din Legea privind alegerea preşedintelui 370/2004, care spune foarte clar că alegerile prezidenţiale se organizează în luna precedentă celei în care expiră mandatul preşedintelui în funcţie, am decis ca cele două date – turul unu şi turul doi – să fie 2 noiembrie şi 16 noiembrie”, a declarat Ponta.

Premierul a mai spus că data referendumului pentru modificarea Constituţiei este stabilită de Parlament. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Open

Close