De ce ne fură afacerile Bulgaria, Ungaria şi Moldova

18

Multe firme îşi închid sediile din România fie efectiv, fie doar pe hârtie şi se mută prin vecini, în căutarea unor condiţii mai bune. Relocarea firmelor noastre mici şi mijlocii în ţări precum Bulgaria, Ungaria, Croaţia sau chiar Republica Moldova devine un fenomen de masă, arată Evenimentul Zilei

 

De când a crescut TVA şi se vorbeşte despre posibila renunţare la cota unică de impozitare de 16%, la Ruse înfloreşte un mic business. Contra sumei de 25 euro, vecinii noştri se ocupă de dosarul patronilor români supăraţi pe taxele mari şi pe modificările lunare ale Codului Fiscal care doresc să-şi mute activitatea în Bulgaria.

În Republica Moldova nu se percepe impozit pe profitul reinvestit, iar Ungaria atrage în special prin predictibilitate.
„Cei cu afaceri mai serioase aleg să se mute chiar în ţări precum Cipru sau Malta, paradisuri fiscale din UE. Părăsesc ţara agenţii economici bun-platnici. Cei care trag ţepe statului nu sunt afectaţi de creşterea impozitelor, deoarece oricum fac evaziune fiscală”, spune Florea Pârvu, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al IMM.

„Din punct de vedere fiscal, în România este o loterie, nu ne mai ia nimeni în serios. În plus, străinii nu mai găsesc la noi forţă de lucru calificată”, explică şi Adrian Izvoranu, director general al Confederaţiei Patronale a Industriei, Serviciilor şi Comerţului.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata