Decebal Traian Remeş a părăsit Penitenciarul Baia Mare

19

Fostul ministru al agriculturii, condamnat în ” Dosarul Caltaboşul”, Decebal Traian Remeş a părăsit marţi după amiază Penitenciarul Baia Mare.

 Acesta a fost aşteptat la poarta Penitenciarul de soţie şi un grup de jurnalişti, însă fostul demnitar a refuzat să răspundă la întrebări.

Remeş a pus în libertate de Tribunalul Maramureş ca urmare a intrării în vigoare a noilor norme penale şi de procedură penală.

Fostul demnitar a fost condamnat în februarie 2013 la trei ani de închisoare. La jumătatea lunii ianuarie, Judecătoria Baia Mare a admis cererea de eliberare condiţionată, însă procurorul DNA a declarat apel.

Decebal Traian Remeş a fost acuzat într-un dosar alături de fostul ministru al agriculturii, Ioan Avram Mureşan şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA , Decebal Traian Remeş ar fi încercat să favorizeze printr-o serie de licitaţii publice firmele omului de afaceri Gheorghe Ciorbă, iar Ioan Avram Mureşan ar fi înlesnit obţinerea promisiunii oferind suma de 15.000 de euro şi 1.500 de lei din partea omului de afaceri Gheorghe Ciorbă.

Conform rechizitoriului, banii şi alimentele primite de Decebal Traian Remeş urmau să favorizeze firma „Construct Europromt” SRL din comuna Certeze, judeţul Satu Mare, prin atribuirea a două licitaţii publice destinate unor lucrări de amenajare funciară derulate de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare din oraşul Râmnicu Vâlcea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata