Deputat PSD: Nu cred că sunt foarte mulți lideri care vor să treacă această moțiune

8

Deputatul PSD de Constanța, Radu Babuș, nu crede că sunt foarte mulți lideri care își doresc ca moțiunea de cenzură să treacă și este convins că Guvernul Dăncilă nu va cădea în urma dezbaterii acesteia.

Deputatul Radu Babuș a declarat, vineri, într-o conferință de presă organizată la Constanța, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului nu va trece, urmând să fie votată de cel mult 222 de persoane.

„Referitor la numărul celor care urmează să voteze această moțiune din partea opoziției, din discuțiile pe care le-am avut maximum 220-222 de voturi. Nu trece. Pentru că nici ei nu vor să treacă. (…) Nu cred că sunt foarte mulți lideri care vor să treacă această moțiune, pentru că vor fi puși în fața faptului de a creiona un guvern, de a vota un premier. Cine? Orban? Victor Ponta a spus: pe Orban nu-l votez. UDMR nu știu ce va face, dar intrăm pe un teren foarte alunecos al speculațiilor”, a declarat Babuș.

Deputatul PSD susține că majoritatea partidelor din opoziție se feresc să intre la guvernare, iar o coaliție ar fi greu de realizat.

„Cei de la USR au spus clar că nu vor să intre la guvernare. O parte mare din PNL clar au un conflict deschis Senat-Cameră cu domnul Orban. Pro România ar vrea, dar azi nu, vorbim de mâine. UDMR ar vrea să intre la guvernare, dar se mai gândesc, că nu-l văd pe Kelemen Hunor într-o relație foarte apropiată cu cei de la USR. Chiar nu îi văd politic stând la aceeași masă având în vedere conflictele pe care le-au avut până acum. Iar UDMR e un partid serios și un partid care are o constanță, iar anumite ciocniri politice pe care le-au avut cu cei de la USR nu le uită ușor. PMP mă abțin, nu vreau să fac comentarii. Adică să-l văd pe liderul PMP la masă cu Victor Ponta e greu. Și cu Ludovic Orban. E un triunghi al bermudelor. Așa nu știu ce guvernare ar putea să izvorască de aici, cred că e un exercițiu de imaginație crunt”, a spus deputatul PSD, care crede că opoziția nu va fi în stare să formeze un guvern.

„Nu vor fi în stare să facă un guvern pentru că, în acest moment, pe lângă faptul că nu au niciun fel de idee de a guverna, și ce va rezulta de aici va fi amar și jale. Cred că deja declarațiile liderilor PNL sunt foarte clare, cu tăieri de pensii, salarii, concedieri de 400.000 de funcționari publici și așa mai departe”, a mai declarat Radu Babuș.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata