Deputaţii au adoptat proiectul privind despăgubirea deponenţilor la BRD pentru Dacia

23

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, 4 februarie, proiectul de lege privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC Bank înainte de anul 1990 şi şi-au transferat aceste depozite la BRD – Groupe Société Générale în anul 1991 în vederea achiziţionării de autoturisme Dacia.

Deputaţii au adoptat proiectul de lege cu 306 voturi „pentru” şi trei „împotrivă”.

Proiectul de lege completează OUG 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC SA în vederea achiziţionării de autoturisme.
Potrivit raportului Comisiei de buget, despăgubirile se acordă atât pentru perioada depozitului constituit la CEC-SA, cât şi pentru perioada depozitului constituit la BRD, după cum urmează: pentru persoanele care au depus sume de bani la CEC SA înainte de data de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la data de 1 ianuarie 1990, până la data de 31 decembrie 2013; pentru persoanele care au depus sume de bani la CEC după data de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la data efectuării depunerii la CEC, până la data de 31 decembrie 2013.

De asemenea, modul de calcul al valorii totale a despăgubirilor prevăzute în OUG 156/2007, precum şi celelalte elemente necesare aplicării legii, se stabilesc prin hotărârea Guvernului în termen de 60 de zile de la publicarea prezentei legi în Monitorul Oficial.

Printre cei zece iniţiatori ai propunerii legislative 226/2011, care a fost respinsă în 2011 de Senat, se numără deputaţii de la PDL, independenţi şi minorităţi.
Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata