Deputatul Constantin Adăscăliţei şi-a anunţat demisia din Parlament începând cu 1 februarie

15

Deputatul PSD Constantin Adăscăliței și-a depus miercuri demisia din Parlament începând cu data de 1 februarie.

 „Urmare a abuzurilor repetate efectuate de Agenția Națională pentru Integritate ce duce în eroare Biroul permanent al Camerei Deputaților, precum și a presiunilor exercitate asupra mea, îmi depun demisia din funcția de deputat începând cu data de 1 februarie. Menționez că acest abuzuri se referă la invocarea în mod abuziv a faptului că raportul ANI a rămas definitiv prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de pe 23.03.2015 deși acesta rămăsese definitiv prin hotărârea Curții de Apel Iași, la 4 octombrie 2012, și pus în executare la Consiliul Județean Iași la acea vreme. Se cere aplicarea unei sancțiuni de două ori pentru aceeași faptă”, a scris Adăscăliței în demisia sa.

El a adăugat că, deși ANI a pus în aplicare la Consiliul Județean Iași o hotărâre rămasă definitivă și irevocabilă, astăzi insistă în mod cu „totul abuziv” să repună în aplicare o hotărâre a Înaltei Curți care nu a judecat fondul și care nu a suspendat niciun moment aplicarea primei hotărâri.

Secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici a declarat că această demisie va intra în plen la data de 1 februarie.

Potrivit acestuia, Comisia juridică a înaintat o adresă către Biroul permanent în care „s-a strecurat o formulare cel puțin nefericită, dacă nu să inducă în eroare Biroul permanent”, adică a transmis că a fost înregistrată demisia lui Adăscăliței în data de 15 decembrie 2015, fără să facă nicio mențiune la faptul că aceasta este începând cu data de 1 februarie.

„În aceste condiții, Comisia juridică a informat plenul că nu mai are obiect discutarea cererii ANI privind incompatibilitatea domnului Adăscăliței, lucru care este complet anormal. Trebuia ca această comisie să își facă datoria până la capăt, să vadă că această demisie operează cu data de 1 februarie”, a precizat Mircovici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata