Deputatul Nicuşor Păduraru cere oprirea lucrărilor la Palas

23

Descoperirile arheologice din zona proiectului PALAS depășesc nivelul de importanță pe care l-au dat istoricii atunci când a fost aprobat proiectul. Alte țări, atunci când găsesc asemenea vestigii arheologice blochează tot și dezvoltă adevărate muzee în aer liber. Identitatea istorică a Iașiului este una din valorile care nu a fost folosită niciodată cu maximă atenție și poate singura care ne permite și astăzi să folosim Iașiul ca pe un fanion în istoria Moldovei.

Voi adresa o scrisoare Ministrului Culturii și Patrimoniului Național, Kelemen Hunor, Ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea și primarului Municipiului Iași, prin care le voi cere oprirea temporară a lucrărilor și realizarea unor dezbateri publice pentru a căuta soluții de conservare și punere în valoare a acestor adevărate comori ale Iașiului.

Am speranța că la acest demers se vor alătura și istorici, arhitecți sau arheologi pentru a propune soluții factorilor de decizie în așa fel încât să nu se piardă importanța istorică a acestor vestigii.

Ieșenii merită atenția edililor și totul trebuie să fie cunoscut în toate detaliile.

Sursa:

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata