Descoperirea unei alge marine de pe insula Prince Edward are potențialul de a schimba lumea și de a salva Pământul

14

Pe măsură ce efectele schimbărilor climatice se accelerează, ONU a anunțat că metoda cea mai bună de a reduce încălzirea globală este diminuarea emisiilor cu efect de seră. Dar, acum descoperirea unei alge marine de pe insula Prince Edward are potențialul de a schimba lumea și de a salva Pământul.

Astfel, Joe Dorgan, un fermier care locuiește în această așezare din Canada, a dat peste un miracol  climatic, niște alge care pot absorbi gazele cu efect de seră, potrivit CBS News.

Fermierul a trimis mostre din algele marine la Universitatea Dalhousie din Nova Scotia, pentru a le testa certificarea organică. S-a descoperit că absorbția ridicată a vitaminelor și mineralelor naturale din algele marine a stimulat reproducerea și producția de lapte a vitelor fermierului canadian.

La nivel mondial, metanul este responsabil pentru 30% din încălzirea globală. Dintre acestea, animalele, precum vitele, produc aproximativ o treime din toate emisiile de metan.

Concret ”Cercetătorii au descoperit că hrănirea bovinelor cu alge marine ar reduce gazele cu efect de seră cu până la 40%”, a spus Dorgan.

Un om de știință, Rob Kinley, care a lucrat cu Dorgan, a început să caute o altă specie de alge marine, care să fie capabilă să absoarbă și mai mult metanul. ”Am testat algele marine de pe coasta Australiei și nu a trecut mult timp până când am descoperit specia Asparagopsis. Nu ne-a venit să credem.

A fost nevoie de mai multe încercări, înainte să credem ceea ce am văzut, și anume că nu mai puteam găsi metanul”, a spus Kinley.

Cercetările au arătat că această algă roșie are potențialul de a elimina practic emisiile de metan de la animale. Acum, mai există niște obstacole de depășit. Nu este ușor să recoltezi din ocean, așa că oamenii de știință experimentează cultivarea acestora.

Cultivarea durează 90 de zile, permițând mai multe cicluri pe an, putând fi realizată aproape oriunde în lume. Astfel eliminarea aproape a întregului metan de la toate vacile de pe Pământ (sunt circa 1,5 miliarde în lume), ”ar avea un impact extraordinar, aproximativ echivalent cu eliminarea tuturor emisiilor din Statele Unite”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata