Directorul CFR Călători Braşov, reţinut pentru şantaj

19

Gheorghe Rădulescu, directorul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Brașov, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov, el fiind acuzat de șantaj.

Potrivit unui comunicat al DNA, începând cu luna august 2014, în calitate de director în cadrul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Brașov, în baza unei înțelegeri prealabile cu o persoană din conducerea SNTFC CFR Călători SA, inculpatul Gheorghe Rădulescu a efectuat acte de constrângere morală (ex. cercetare disciplinară pentru fapte prescrise și propunere de sancționare cu desfacerea contractului de muncă) asupra unui subordonat, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunțe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Brașov, prin care solicită să fie repus în funcția de director al SRTFC Brașov.

Prin efectuarea constrângerii asupra acestei persoane, Gheorghe Rădulescu urmărea să-și salveze funcția în care tocmai fusese numit, la sfârșitul lunii iulie 2014, evitând astfel o posibilă reintegrare în funcția de director a subordonatului său.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Gheorghe Rădulescu va fi prezentat joi la Tribunalul Brașov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata