DNA a avut anul acesta 20 de milioane de euro şi va avea, anul viitor, 22 de milioane de euro, declară premierul Ponta

0

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, 12 decembrie, că DNA va avea alocate ca sume, în bugetul pentru 2015, echivalentul în lei a 22 de milioane de euro, față de anul în curs, când a avut alocate fonduri bugetare echivalând cu 20 de milioane de euro.

Șeful Executivului a explicat că inițial, pe site-ul Ministerului de Finanțe, a fost publicată o sinteză a bugetului fără anexe, iar ordonatorii secundari sau terțiari de credite, precum DNA, ar trebui să înțeleagă acest lucru.

„Eu încerc să explic că ați pus pe site (site-ul Ministerului de Finanțe — n.r.) o sinteza a bugetului, fără anexe, pentru că nu aveau când, acum s-au făcut, azi noapte și în cursul acestei zile, și cred că este important ca fiecare ordonator secundar sau terțiar de credite să înțeleagă acest lucru. Ca să fie foarte clar la ce mă refer — DNA a avut anul acesta 20 de milioane de euro, va avea anul viitor 22 de milioane de euro. Deci, nu se taie, se pune. Și cred că e valabil pentru fiecare instituție din această țară că atunci când cere primește ceea ce a cerut și ceea ce putem să oferim din banii pe care-i avem cu toții”, a declarat Ponta, în cadrul ședinței extraordinare de Guvern, în care s-a aprobat proiectul bugetului de stat și cel al asigurărilor sociale pentru 2015.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, la B1 TV, că, în urma discuțiilor de joi cu ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, și ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a obținut „promisiunea fermă” că propunerile DNA vor fi avute în vedere la definitivarea proiectului de buget pe anul 2015.

„A fost o discuție referitoare la fila distinctă de buget pentru DNA și reprezentantul MFP a menționat că din partea Ministerului Public nu a venit o propunere separată pentru DNA și separată pentru bugetul celorlalte unități de Parchet și că, probabil, de aici a plecat acea neînțelegere despre care dumnealui vorbea. (…) În urma discuției pe care am avut-o cu domnul ministru Vâlcov acesta m-a asigurat că fișa de buget a DNA va arăta exact așa cum am propus-o noi, motiv pentru care, după ce am avut această întâlnire, am revenit cu adresă în atenția Ministerului pentru Buget în care am înaintat fișa de buget în formula pe care noi ne-o dorim, respectiv cei 25 de milioane de euro (…) și am primit și un răspuns scris în acest sens că propunerea noastră va fi avută în vedere la definitivarea proiectului pentru anul 2015”, a explicat Kovesi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata