DNA: Arhiepiscopul Tomisului, urmărit penal pentru luare de mită în valoare de 850 de euro

23

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus efectuarea urmăririi penale față de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, pentru luare de mită și instigare la fals intelectual.

Alături de el, este urmărit penal și Bogdan Florin Chiriluță, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului, pentru complicitate la luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri , în martie 2009, Teodosie Petrescu, în calitate de decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Ovidius Constanța și arhiepiscop al Tomisului, a primit de la o persoană denunțătoare suma de 850 de euro prin intermediul lui Bogdan Chiriluță, precum și promisiunea unui împrumut în cuantum de 5.000 de euro, pentru ca, în schimb, să faciliteze înscrierea acesteia ca student în cadrul facultății și hirotonisirea ca preot.

„Totodată, suspectul Petrescu Teodosie i-a cerut unei persoane din anturajul său să întocmească o recomandare și o comunicare antedatate, cu data 10 septembrie 2008, necesare pentru înscrierea persoanei denunțătoare la cursurile facultății, în sesiunea septembrie 2008, iar persoana care a redactat actele a primit, în schimbul acestor servicii, suma de 400 de lei și o sticlă de băutură alcoolică”, se spune în comunicat.

DNA precizează că în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de o altă persoană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata