DNA: Mama lui Cristian David, urmărită penal pentru uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale

19

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Georgiana Dumitrescu, mama fostului ministru Cristian David, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

„În cauză există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora suspecta Dumitrescu a acceptat încheierea unui antecontract de vânzare – cumpărare a unui imobil situat în oraşul Azuga, iar, ulterior, a unui contract de vânzare – cumpărare încheiat în formă autentică la data de 30 august 2013, ambele cu conţinut nereal şi destinate folosirii, de către fiul său David Cristian, cu titlu de documente justificative în procedura de evaluare a averii sale, aflată pe rolul ANI, cu consecinţa exonerării acestuia de răspundere patrimonială”, se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Georgianei Dumitrescu i s-a adus miercuri la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează urmărirea penală şi faţă de alte persoane.

DNA a cerut miercuri preşedintelui Traian Băsescu ridicarea imunităţii lui Cristian David, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii.

Potrivit DNA, pentru a justifica în declaraţia de avere depusă la data de 14 iunie 2013 intrarea în patrimoniul său a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, Cristian David a consemnat în fals, la rubrica ‘venituri din alte surse’, primirea a 60.000 euro, cu titlu de ‘restituire împrumut’, de la mama sa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata