DNA solicită redeschiderea urmăririi penale pentru Darius Valcov şi alte opt persoane

17

DNA solicită redeschiderea urmăririi penale față de fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov și alte opt persoane acuzate de fapte de corupție. Magistrații Tribunalului Olt au decis joi, 30 iulie, să amâne luarea unei decizii privind solicitarea DNA pe 13 august.

Potrivit încheierii de ședință, instanța a amânat cauza din lipsă de procedură pentru două dintre persoanele învinuite, respectiv Paul Stănescu și Ovidiu Ramba și dat un nou termen de judecată, la data de 13 august.

În cauza având ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale, aflată pe rolul Tribunalului Olt, mai au calitatea de învinuiți: fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina; președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Paul Stănescu; vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu; soția deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu; oamenii de afaceri Ovidiu Ramba, Laurențiu Șerban, Cristian Tomescu, Bogdan Langa.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Olt pe 20 iulie, a avut primul termen pe 23 iulie, când reprezentanții Parchetului au cerut un alt termen pentru citarea suspecților, iar la termenul de joi, dintre învinuiți s-a prezentat numai Darius Vâlcov. Ședința nu a fost publică.

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat presei, referitor la această cauză, că nu consideră că îl privește și că este posibil ca în dosar să fi apărut elemente noi, dar față de alte persoane.

„Este o cerere a procurorilor, privește un grup de persoane. Consider că, în ceea ce mă privește, nu se va justifica nimic și ca atare așteptăm mai departe. (…)”, a spus Oprescu. Întrebat dacă este acuzat de spălare de bani, vicepreședintele CJ Olt a negat și a menționat că este vorba de o reclamație ce nu s-a adeverit. „Nu mă acuză procurorii de spălare de bani. Este vorba despre o reclamație care a fost, care nu s-a adeverit, iar în momentul de față procurorii cer redeschiderea dosarului deoarece au elemente noi, probabil față de alte persoane. Nu consider că mă privește”, a conchis Oprescu.

În urmă cu trei ani, fostul deputat de Olt, Nicolae Stan, fost primar al comunei Colonești, a reclamat la DNA fapte de corupție în legătură cu contracte încheiate de primăria Slatina, în perioada în care a Darius Vâlcov a fost primar, cu firme ale oamenilor afaceri Cristian Tomescu, Bogdan Langa, Laurențiu Șerban și Ovidiu Ramba.

DNA Craiova a emis ordonanță de netrimitere în judecată la sesizările și reclamațiile lui Nicolae Stan. Aceasta a atacat ordonanța procurorilor la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care, în 2014, a respins plângerea formulată de Nicolae Stan și l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata