Dobriţoiu: Mircea Băsescu nu a beneficiat de protecţie fizică sau informativă, fiind rudă de gradul II a preşedintelui

11

Fratele președintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, nu a beneficiat de protecție fizică sau informativă din partea SPP, fiind rudă de gradul II cu șeful statului, a declarat miercuri președintele Comisiei pentru apărare a Senatului, Corneliu Dobrițoiu, după analizarea Raportului primit din partea SPP cu privire la cazul Bercea-Băsescu.

Potrivit lui Dobrițoiu, raportul Serviciului de Protecție și Pază (SPP) răspunde „concis și la obiect” cu privire la responsabilitățile legale ale Serviciului, SPP având stabilită obligativitatea de a asigura protecția demnitarilor și a rudelor de gradul I ale acestora.

„Se specifică foarte clar care sunt membrii familiei demnitarului care beneficiază de protecție fizică și protecție informativă, rudele de gradul II nefăcând obiectul interesului SPP. Concluzia este că domnul Mircea Băsescu nu a făcut obiectul interesului și activității SPP, Serviciul având stabilit, prin Hotărârea CSAT-ului, demnitarii și familiile asupra cărora să își exercite activitatea. Mircea Băsescu nu a beneficiat de protecție fizică sau informativă, fiind doar rudă de gradul II a președintelui”, a precizat liberalul.

Referitor la acțiunea de la Costești, cu prilejul Zilei culturale a romilor, Dobrițoiu a spus că SPP nu a primit niciun fel de informații de la celelalte servicii și „nu l-a individualizat pe Bercea Mondial ca fiind o persoană care ar putea reprezenta un risc potențial de atentat asupra vieții, integrității fizice a președintelui României”.

„În ce privește activitățile ulterioare, președintele nu s-a întâlnit cu Bercea Mondial și cu familia acestuia, de unde rezultă faptul că SPP nu a fost nevoit să solicite alte date și informații suplimentare de la serviciile cu care cooperează”, a mai afirmat președintele Comisiei pentru apărare a Senatului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata