Documentarul „Dezastrul din Colectiv” va fi difuzat în premieră de Discovery Channel pe 13 martie

19

Documentarul „Dezastrul din Colectiv”, despre tragedia care a avut loc în clubul bucureştean pe 30 octombrie, va fi difuzat în premieră de Discovery Channel pe 13 martie, informează un comunicat al televiziunii.

Documentarul va prezenta în ordine cronologică faptele care s-au petrecut în acea noapte în Bucureşti, aşa cum au fost relatate de cei direct implicaţi — supravieţuitori, familii ale acestora, autorităţi şi cadre medicale care au luat parte la operaţiunile de salvare. De asemenea, va fi şi o reconstituire a momentelor de dinainte şi după izbucnirea incendiului.

Nick Allder, expert internaţional în efecte speciale, multiplu premiat pentru producţii precum „Alien” (1979) sau „Al cincilea element” (1997), a luat parte la realizarea acestui proiect în calitate de consultant pentru aspecte ce ţin de siguranţă.

Documentarul este comisionat de către Discovery Networks, prin producătorul executiv Charlotte Reid, unei echipe româneşti conduse de Mihai Predescu, producător cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul producţiei TV internaţionale. Filmul are 44 de minute, va fi transmis pe 13 martie, de la ora 22,00. Pe durata acestui program nu vor fi difuzate mesaje comerciale.

„Suntem extrem de recunoscători faţă de martorii implicaţi în această producţie, pentru curajul şi deschiderea lor de a-şi face cunoscute poveştile, astfel încât publicul să înţeleagă mai bine ce s-a întâmplat pe 30 octombrie 2015. Mulţumită lor, am reuşit să aprofundăm într-o manieră echilibrată evenimentele din acea noapte, oferindu-le telespectatorilor o perspectivă amplă asupra acestei tragedii”, declară Charlotte Reid, producător executiv pentru Discovery Networks International. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata