Documentarul „Transylvania Dragon”, care prezintă frumuseţile Transilvaniei şi Banatului, va fi lansat anul viitor – VIDEO

23

Documentarul „Transylvania Dragon” de Sabin Dorohoi, care prezintă frumusețile Transilvaniei și Banatului, va fi lansat anul viitor și are, în prezent, un trailer, informează un comunicat.

Înălțimi amețitoare, adrenalină, curaj, talent și pasiune, sunt ingredientele de bază ale viitorului documentar care îl aduce în prim-plan pe temerarul Flaviu Cernescu, pasionat de sporturi extreme, în rolul „Balaurului din Transilvania”.

Producția a însemnat 17 zile de filmări intensive în cele mai frumoase și renumite locuri din regiunile istorice Transilvania și Banat între 10 și 26 octombrie. Filmul presupune acrobații spectaculoase la înălțimi amețitoare în multe locuri publice ale marilor orașe din Transilvania și Banat.

Prima oprire a echipei de filmare a fost Timișoara, devenită astfel kilometrul 0 al filmărilor care s-au desfășurat, ulterior, în 14 locuri celebre din zona de vest a țării: Reșița — locul în care sportivul a reușit să stabilească un nou record național, mergând pe un slackline (sfoară elastică — n.r.) de 45 de metri, la 80 de metri înălțime, între două turnuri dezafectate ale UCMR, emblematice pentru orașul de pe Bârzava, Bocșa, orașul de baștină al lui Flaviu, Carașova, cascada Bigăr — una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, prima cale ferată din România Anina — Oravița, orașul de suflet al împărătesei austriece Sissi — Băile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei — Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia — Alba Carolina, unul dintre simbolurile naționale aflate în patrimoniul UNESCO — Mocănița din Vișeul de Sus, Cascada Cailor, Salina Turda — oaza de liniște și sănătate aflată sub pământ, care atrage mii de turiști, una dintre cele mai frumoase șosele din lume — Transfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maximă importanță pentru ardeleni și bănățeni.

Filmul va fi produs de Western Transylvania Studios. Regizorul filmului, Sabin Dorohoi, a realizat 13 scurtmetraje printre care „Ghela” , „Visând la Galapagos” , „Clopotul”, „Fata din Transilvania” și „Calea Dunării”, prezentate la festivaluri internaționale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata