Donald Trump declară că nu este îngrijorat de ancheta împotriva sa din Camera Reprezentanților

21

Președintele american Donald Trump a declarat că nu este îngrijorat de ancheta privind punerea sa sub acuzare după decizia ca interogarea martorilor să fie publică, dar nu vrea să sprijine procedura, lăsându-i pe consilierii săi să depună vineri mărturie în spatele ușilor închise, potrivit Reuters.

Trump a declarat pentru reporteri, la Casa Albă, că nu este de acord cu transcripturile mărturiilor altor oficiali americani care s-au desfășurat săptămâna aceasta în spatele ușilor închise în ancheta din Camera Reprezentanților prin care democrații anchetează acuzațiile conform cărora președintele SUA a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru a-i investiga pe rivalii săi politici interni.

El i-a criticat, de asemenea, pe democrați că au mutat ancheta în ochii publicului, audierile de săptămâna viitoare fiind publice.

„Nu ar trebui să aibă loc audieri publice; acesta este o farsă”, a declarat Trump, care a negat orice infracțiune.

Trump i-a acuzat pe democrați că au căutat oameni care îl urăsc și a afirmat că nu are o relație apropiată cu majoritatea martorilor, care includ mai mulți înalți oficiali ai Departamentului de Stat din SUA, printre alții.

„Nu mă preocupă nimic. Mărturiile au fost toate în regulă. Adică, în cea mai mare parte, niciodată nu am auzit de acești oameni. N-am idee cine sunt”, a spus el reporterilor.

„Este: Să găsim cele 10 persoane care îl urăsc cel mai mult pe președintele Trump și să le punem acolo”, a adăugat Trump.

Anchetatorii continuă să urmărească mărturiile făcute în spatele ușilor închise, inclusiv de la șeful de cabinet al lui Trump, Mick Mulvaney, care a fost convocat joi seară, dar nu s-a prezentat vineri la audierile din Camera Reprezentanților.

Casa Albă a spus anterior că nu va coopera cu ancheta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata