Dosar „Gala Bute”: Elena Udrea a plâns în sala de judecată

19

Fostul ministru Elena Udrea a izbucnit în lacrimi în sala de judecată, în timp ce era audiată marţi, 26 aprilie, de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

În declaraţia dată în sala de judecată, Udrea a negat acuzaţiile care i se aduc în acest dosar şi a spus că ea nu a făcut altceva decât să continue proiectele predecesorilor săi din minister.

La un moment dat, Udrea a relatat faptul că a avut o relaţie extrem de apropiată de Ana Maria Topoliceanu, cea care a denunţat-o în acest dosar, şi a explicat modul în care a numit-o la conducerea Companiei Naţionale de Investiţii.

„Nu am primit sume de bani de la ea. A fost singurul om pe care l-am susţinut într-o funcţie publică. Nimeni din anturajul meu sau din familia mea nu a fost angajat cu sprijinul meu. Amândouă am fost în Baroul Bucureşti şi am fost prietene până în noiembrie 2014. Relaţia a fost extrem de apropiată până în vara anului 2012, ulterior s-a răcit”, a declarat Udrea.

Elena Udrea a mai spus că Ana Maria Topoliceanu a ajutat-o în timpul campaniei electorale din anul 2008 şi apoi a coordonat activitatea organizaţiei PDL Bucureşti.

„După alegerile din 2008, am fost numită ministru şi Ana Maria Topoliceanu m-a rugat să o susţin pentru o funcţie publică şi am luat-o consilier personal, deşi poate că nu m-ar fi refuzat partidul să o susţin pentru o altă funcţie. A lucrat şi în campania din 2009 şi, după ce am devenit ministru al Dezvoltării, am avut o discuţie destul de dură, în care mi-a reproşat că puteam să fac mai mult pentru ea. După acea discuţie am numit-o director la Compania Naţională de Investiţii. Consider că a fost un director bun”, a precizat Elena Udrea, care a izbucnit apoi în plâns.

Judecătorii au fost nevoiţi să ia o scurtă pauză, pentru ca fostul ministru să se liniştească. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata