Dragnea: Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii în cazul Şova

18

Social-democrații vor vota pentru ridicarea imunității în cazul senatorului Dan Șova, a declarat luni președintele PSD, Liviu Dragnea.

 ”Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunității”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat de jurnaliști despre votul PSD în cazul Dan Șova. Liviu Dragnea s-a prezentat luni la ÎCCJ, unde se judecă un nou termen în dosarul ‘Referendumul’.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

În dosar a fost reținut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanța supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

Biroul permanent al Senatului urmează să discute, în ședința de luni, cererea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului PSD Dan Șova și să o transmită Comisiei juridice pentru formularea unui raport.

De asemenea, senatorul Dan Șova va fi invitat la Comisia juridică pentru a-și studia dosarul și pentru a-și exprima punctul de vedere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata