Dragnea: Imunitatea parlamentară nu trebuie să mai existe în România

3

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că social-democraţii nu vor face excepţii în cazul solicitărilor DNA pentru ridicarea imunităţii, adăugând că, dacă se va afla în această situaţie iar Parlamentul nu va vota favorabil el își va da demisia din funcţia de deputat.

Totodată, el a subliniat că le-a cerut social-democraţilor ”un comportament fără ezitare în problemele importante”.

„Nu cred că putem vota altfel. Am spus destul de limpede (…) un comportament fără ezitare în problemele importante. Ori ne hotărâm, și se pare că am început să ne hotărâm, să fim consecvenţi cu ceea ce spunem și să facem lucrurile pe care le spunem și să credem în ceea ce facem, ori o să revenim la stilul vechi de a face politică în care astăzi spui ceva, mâine spui altceva. (…) Nu mai putem face compromisuri”, a afirmat Dragnea, la o emisiune la Realitatea TV, întrebat cum va vota PSD dacă DNA va face o cerere pentru ridicarea imunităţii premierului Victor Ponta.

El a susţinut că imunitatea parlamentară nu trebuie să mai existe în România.

„Nu avem de gând să facem excepţie pentru nimeni. De ce am nevoie de imunitate? Suntem câteva sute de oameni care avem imunitate faţă de restul milioanelor de români care nu au niciun fel de imunitate sau protecţie în faţa justiţiei. (…) Dacă Doamne ferește se va cere vreodată ridicarea imunităţii pentru mine, o să o cer eu colegilor. Dacă nu vor să o facă îmi dau demisia din Parlament. Eu cred foarte mult că imunitatea parlamentară nu trebuie să mai existe în România. Nici măcar a președintelui”, a adăugat Dragnea.

PSD va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a Elenei Udrea

Social-democraţii vor vota, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru ridicarea imunităţii Elenei Udrea, a anunţat marţi președintele PSD, Liviu Dragnea.

 „Am și vorbit cu domnul Zgonea astăzi. Ceea ce am spus la congres, duminică, nu au fost vorbe în vânt. În situaţii de genul acesta nu avem niciun fel de ezitare. PSD va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare”, a afirmat Dragnea, într-o emisiune la Realitatea TV.

Procurorul general Tiberiu Niţu a solicitat președintelui Camerei Deputaţilor declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de deputatul Elena Udrea, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, spălare de bani și fals în declaraţii de avere (cu referire la declaraţiile de avere din intervalul 2009 — 2012), în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României.

Anterior, procurorul șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru urmărirea penală, reţinerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Șefa DNA a transmis procurorului general al României referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Udrea.

De asemenea, Kovesi a transmis cererea ministrului Justiţiei pentru a solicita Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, toate în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine și efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata