Dragnea spune că Zgonea nu i-a cerut demisia în şedinţă, ci pe Facebook

22

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că preşedintele executiv al partidului, Valeriu Zgonea, nu i-a cerut demisia în şedinţa CexN de vineri,22 aprilie, ci pe Facebook, şi s-a declarat dezamăgit de o astfel de atitudine.

„Nu la acea întâlnire (n.r. demisia lui Dragnea), a cerut-o pe Facebook. (…) În discuţia pe care am avut-o cu toţii, Vali Zgonea a cerut la un moment dat să nu luăm o decizie atunci, să mai amânăm. Mă rog, a generat nişte reacţii împotriva lui destul de puternice, pentru că oamenii, mă rog, am înţeles nu ştiu dacă bine sau greşit, că are alte gânduri. Și, ceea e cel mai rău, din punctul meu de vedere, este că Vali Zgonea a început să fie perceput acum că are o agendă nu neapărat aceeaşi cu agenda partidului. Pentru că am citit ce a scris pe Facebook.

În primul rând eu niciodată nu am făcut asemenea gesturi — să am puncte de vedere despre un coleg pe care să le exprim public. Am avut discuţii, am avut păreri, le-am exprimat în BPN(…) Eu am fost surprins sincer de poziţia lui, dar, până la urmă, asta e viaţa”, a declarat Dragnea la Antena 3.

„Vom vedea. Totuşi, îi rog pe colegii mei care au răspuns sau au intervenit sau au reacţionat în urma acestei postări să se abţină, le înţeleg supărarea, le înţeleg frustrarea, dar o să discutăm în interior. Nu e bine să alimentăm aceste lucruri, a avertizat preşedintele PSD, a spus Dragnea întrebat dacă există posibilitatea ca Valeriu Zgonea să părăsească PSD sau să existe o ruptură din punct de vedere instituţional în ceea ce-l priveşte, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Procesul de modernizare în partid continuă, chiar dacă el n-a fost făcut spectaculos, dar în fiecare judeţ lucrurile se întâmplă, iar la finalul anului 2016, PSD-ul va fi primul partid modernizat, primul partid profesionalizat, în sensul bun al cuvântului. În zilele următoare, când cineva, indiferent cine e el din partid, va avea o asemenea reacţie — nici nu mai contează dacă va duce la capăt ceea ce a spus, îşi dă demisia sau nu — deja pentru tot partidul sau aproape tot partidul e descalificat, din păcate. Eu am fost surprins sincer de poziţia lui, dar, până la urmă, asta e viaţa”, a completat Dragnea, în context.

Potrivit lui Dragnea, în actualul cod de integritate al PSD, „care este un amănunt mai mai mult sau mai puţin important”, se vorbeşte de condamnări pentru corupţie, evaziune fiscală şi infracţiuni comise cu violenţă.

„Dacă eu aş fi ştiut, dacă aş fi văzut, aş fi simţit vineri că o plecare a mea păstrează partidul la fel de unit, la fel de determinat pentru campanie — are prima şansă PSD-ul la alegeri — asta se vede peste tot, în condiţiile în care la liberali este o degringoladă, nu sunt în stare să-şi găsească candidat(…), aş fi făcut-o. Nu am văzut-o şi asta au spus-o toţi, pentru că acolo n-a fost o discuţie despre cât de mult sunt eu iubit, a fost o reacţie serioasă, şi reacţia poate a 90 % la sută a celor care au fost prezenţi acolo şi din ţară a fost o reacţie raţională — toată lumea vrea ca partidul măcar până la alegerile locale să fie condus aşa cum a fost condus până acum”, a arătat Dragnea.

Referindu-se la faptul că Valeriu Zgonea a vorbit pe Facebook despre principii, preşedintele PSD a subliniat că el nu a renunţat la niciunul dintre principiile pe care şi le-a asumat şi „pentru care militează partidul”, între acestea fiind drepturile fundamentale ale omului, ale democraţiei, dreptul de a participa la vot, dreptul la apărare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata