Dragnea: Vom folosi metoda sms-ul la alegerile din 25 mai

18

PSD va folosi metoda sms-ul la alegerile din 25 mai, fiind „nu doar dreptul, ci și obligaţia partidelor politice” să facă numărători paralele, a declarat sâmbătă, la Poiana Brașov, vicepremierul Liviu Dragnea, șef al campaniei social-democraţilor la alegerile europarlamentare.

„Este important ca la aceste alegeri să ne organizăm din toate punctele de vedere. Vom folosi și la aceste alegeri — o spun în faţa presei — sistemul de comunicare prin sms. El a fost folosit și la alegerile locale și la referendum și la alegerile generale. La referendum au apărut probleme, dar la celelalte alegeri, unde nu se băteam direct cu prietenul nostru, nu au fost probleme. Este un sistem modern de comunicare, toate partidele au dreptul și chiar și obligaţia să facă numărătoarea paralelă și să transmită rezultatele din fiecare secţie de vot la sediul central al partidului și acest lucru îl vom face și noi. Că transmisia se face prin sms, telefon, mail sau porumbei călători contează mai puţin”, a afirmat Dragnea, președinte executiv al PSD.

Liderul social-democrat a precizat că, în cadrul întâlnirii de sâmbătă de la Poiana Brașov, se vor discuta strategii de campanie și de comunicare, elemente de organizare, precum și despre evoluţia sondajelor de opinie, începând din august 2013 până săptămâna trecută, când a fost realizat ultimul.

El a susţinut că alegerile europarlamentare de anul acesta sunt mai importante decât precedentele deoarece nu reprezintă numai un test pentru prezidenţiale, ci vor stabili candidaţii.

„Dacă este să discutăm foarte cinstit, foarte corect, riguros, practic niciun partid important nu are stabilit candidatul final pentru prezidenţiale. Nici măcar Crin Antonescu, declarat candidat. A avut mai multe intervenţii în care a spus că dacă nu ia 20% la europarlamentare nu mai candidează sau își dă demisia sau ceva de genul acesta”, a punctat Dragnea.

În opinia sa, este important ca, la aceste alegeri, românii să trimită în Parlamentul European (PE) cât mai mulţi social-democraţi deoarece afiliaţii la PPE au demonstrat că „nu iubesc prea mult această ţară”.

„Este important pentru viitorul acestei ţări ca în Parlamentul European să meargă social-democraţi cât mai mulţi, pentru că prietenii lui Băsescu din PE au arătat, în anii trecuţi, că nu iubesc foarte mult această ţară. Pentru români este important ca social-democraţii să fie majoritari în PE, pentru că asta înseamnă bunăstare, o grijă pentru categoriile defavorizate, creștere economică nu prin tăieri și nu o viaţă austeră”, a menţionat președintele executiv al PSD.

Nu în ultimul rând, Dragnea a transmis un mesaj privind „ultimele evenimente din partid”: „Vreau să discutăm despre ultimele evenimente din partid. Mă uit în sală și am rămas destui și o să rămânem destui până la finalul acestui an. Este important pentru noi toţi și pentru colegii noștri din fiecare organizaţie să înţelegem că PSD, colegii noștri de la UNPR, cu care practic suntem într-o relaţie mai mult decât prietenească, reprezentăm două forţe politice puternice, care au în spate o susţinere din partea populaţiei”.

La întâlnirea conducerii PSD cu coordonatorii de campanie și lideri din teritoriu, care se desfășoară la Poiana Brașov, participă vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Dușa, ministrul Economiei, Constantin Niţă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata