Dumitraşcu, despre listarea Electrica: Este pentru prima dată când listăm un holding

17

Listarea la bursă a Electrica reprezintă o premieră pentru piața de capital românească, întrucât este pentru prima dată când se listează la bursă un holding, a declarat, vineri, Gabriel Dumitrașcu, șeful Direcției Generale Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie, din cadrul Departamentul pentru Energie, prezent la ceremonia de deschidere a ședinței de tranzacționare în care își fac debutul acțiunile Electrica.

‘Listarea Electrica nu se poate compara cu nicio listare, cu nicio privatizare făcută până acum. Este o premieră pentru piața din România, pentru că nu listăm o companie, ci un holding, un grup de companii‘, a spus Dumitrașcu.

Grupul de companii Electrica include trei companii de distribuție a energiei, o companie de furnizare, compania-mamă și Electrica Serv, compania de servicii energetice. ‘Nu cred că intermediarii își imaginau cât de greu va fi’, a continuat Dumitrașcu.

El a adăugat că Electrica are toate șansele să devină o companie-vedetă la BVB. ‘Electrica are șanse mari să intre în careul de ași al BVB’, a susținut oficialul.
Tranzacțiile cu acțiuni Electrica au debutat vineri, la ora 10:00, ora României, atât la Bursa de Valori București, cât și la cea de la Londra.

Ședința de tranzacționare a bursei londoneze a fost deschisă de premierul Victor Ponta, însoțit și de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Acțiunile Electrica au intrat la tranzacționare pe piața reglementată, în cadrul Sectorului Titluri de Capital, Categoria 1 acțiuni, cu simbolul EL.

BVB a înregistrat vineri, în primul sfert de oră de la deschiderea sesiunii, peste 200 de tranzacții cu acțiuni Electrica, în valoare de peste două milioane lei.

Prețul la care au fost efectuate primele tranzacții cu acțiuni Electrica la BVB a fost de 11,15 lei/acțiune, comparativ cu 11 lei/acțiune — prețul stabilit prin ofertă sau 10,45 lei/acțiune — prețul pentru investitorii de retail care au subscris pe tranșa cu discount.

Electrica a obținut din listarea la bursă suma de 1,95 miliarde de lei, prețul final din ofertă la care acțiunile vor fi vândute investitorilor mari fiind stabilit la 11 lei pe acțiune.

În perioada 16-25 iunie, statul român a oferit 177 milioane noi acțiuni Electrica urmând ca, după vânzare, participația statului să se reducă la aproximativ 48,8%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata