Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România

18

Autoritatea Generală pentru Achiziția de Mărfuri din Egipt (GASC) a semnat un contract privind achiziționarea a 230.000 de tone de grâu din Rusia, Ucraina și România pentru a produce pâine subvenționată, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă de Ministerul egiptean al Aprovizionării, informează cotidianul Daily News Egypt.

Cea mai mare cantitate de grâu, aproximativ 120.000 de tone, va fi importată din România, urmând ca restul să provină în mod egal, câte 55.000 de tone, din Rusia și Ucraina. Ministerul egiptean al Aprovizionării precizează că grâul urmează să fie importat la începutul lunii mai timp de 10 zile.

Egiptul a mai cumpărat și în luna martie o cantitate totală de 470.000 de tone de grâu din Rusia, România și SUA. De asemenea, la începutul anului GASC a semnat un contract privind achiziționare a 180.000 de tone de grâu din România la un preț mediu de 317 de dolari pe tonă.

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grâu, importă în mod normal aproximativ 15 milioane de tone de grâu anual și depinde de importuri pentru a putea produce o pâine subvenționată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata