Elena Udrea scapă de arestul la domiciliu; va fi judecată sub control judiciar

22

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu în cazul fostului ministru Elena Udrea, aceasta urmând să fie judecată în dosarul ”Gala Bute” sub control judiciar.

Decizia este definitivă.

Instanța supremă a verificat marți legalitatea măsurii preventive în cazul Elenei Udrea, iar procurorul DNA a fost de acord cu înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Motivul a fost că exista riscul, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea duratei arestului la domiciliu, ca Elena Udrea să rămână fără nicio măsură preventivă.

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a contestat arestul la domiciliu în dosarul „Gala Bute”, în care este judecată pentru fapte de corupție.

„Ceilalți din dosar au permanent măsuri mai ușoare decât mine, ceea ce mie îmi arată că, dacă se păstrează această situație, există o opinie formată a judecătorilor, ceea ce este foarte grav, că aș fi mai vinovată decât ei sau că aș fi vinovată, cât timp beneficiez de prezumția de nevinovăție, dar și susțin că sunt nevinovată„, a declarat Udrea, la Instanța supremă.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei — Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu — au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Elena Udrea, Rudel Obreja și Tudor Breazu au primit arest la domiciliu în acest dosar, iar Gheorghe Nastasia și Ștefan Lungu au control judiciar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata